Sunday, 20 July 2014

Duit Raya Untuk Anda! by Yumida

klik banner

Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk


Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]

HADIAH-HADIAH AWESOME :-
TOPUP RM 5 - 6 PEMENANG
TOPUP RM 10 - 2 PEMENANG
PASHMINA - 3 PEMENANG
**Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta**

Tarikh Tamat :- 01.08.2014

Friday, 18 July 2014

Pesawat MH17 Penerbangan Jenis Boeing 777 Terhempas Di Ukraine

Assalamualaikum



Allahu... mampu aku menadah tangan berdoa memohon kepadaNYA atas apa yang berlaku. Kita bertubi-tubi diuji dengan 'hidangan' Nya. Hidangan yang mana kita sendiri terlupa ia nya untuk kita. Aku menadah tangan, memanjat doa kepada mu atas apa yang berlaku, aku terima dengan redha.

Seperti yang sedia maklum malam tadi, berita Astro Awani mengatakan MH17 terhempas di Ukraine. Jumlah yang tidak rasmi MH17 seramai 280 orang termasuk Malaysia serta bayi. Pihak ' Republik Rakyat Donestk' mengaku puak pemisah menembak MH17 yang disangkakan sebuah pesawat Ukraine yang besar dalam media Ukraine malam tadi. Sumber myMetro pagi ini.

Sedikit informasi mengenai MH17 dimana penerbangan MH17 yang pertama ialah pada 17.7.1997 dan penerbangan yang terakhir MH17 ialah pada 17.7.2014. Subhanallah... Ia merupakan ulangtahun yang ke 17 bagi pesawat berkenaan.



#prayforMH370
#prayforGaza
#prayforMH17

Ujian untuk 10ramadhan yang terakhir ALLAH mengingatkan kita kembali yang terleka.

Wednesday, 16 July 2014

Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz

Assalamualaikum





Tips PenjagaanTilam

Assalamualaikum

Tilam? Tilam ialah item atau aset yang paling indah dan bahagia bagi iman lah. Macam balik dari kerja, mesti cari tilam dengan bantal busuk dulu. Of cz lah cari benda tu dulu sebabnya, itu lah konon-konon nya tempat paling 'bahagia' (syurga tetap bahagia). Kita ni orang dewasa mesti tidur 8jam sehari betul tak? Tapi kekangan masa dengan timbunan kerja, had waktu tidur tu singkat sangat-sangat. Bila doing a lot`s work, balik dapat pula tilam empuk... syiookkk tak hengat dunia. 

Tilam adalah tempat untuk kita landing dengan lena, disamping ia berguna menyokong & menampung tulang belakang & kesihatan otot. Tapi ada juga yang tak ssyiookkk nya bila tilam kita dah tak empuk. Macam mana kita nak kembalikan tenaga andai tilam kita tak empuk? Iman ada tips penjagaan tilam yang insya allah dapat membantu kita yang kuat kerja ni.

sumber google


TIPS PENJAGAAN TILAM

Alih Posisi Tilam

Pastikan posisi tilam diubah 6 bulan sekali. Apa yang dikatakan posisi tilam? Bermaksud kita terbalikkan side tilam supaya bebanan berat badan tidak tertumpu pada satu tempat je.

Pelapik Tilam

Gunakan pelapik tilam yang menutupi atas tilam (matters cover). Ia melindungi tilam dari berdebu & kekotoran daripada terus menghingap ke permukaan tilam. Selain itu, ia dapat menghalang tilam dari koyak.

Kotoran

Jangan biarkan cecair atau kotoran tumpah diatas tilam. Jika berlaku, segeralah dicuci dan dibersihkan dengan syampu khas & span. Option untuk mengeringkan nya adalah dengan menjemur di panas atau menggunakan hair dryer.

Lipat Tilam

Elakkan melipat tilam. Ini menyebabkan spring tilam cepat rosak. Tapi kalau tilam bujang macam iman yang tak pakai katil tu, iman lipat je.

Sumber : SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for ﷲ Budak kampung ﷲ ©