Wednesday, 19 November 2014

Gadis Perak

Assalamualaikum

Sekadar senyuman hari rabu. Siapa anak negeri Perak macam iman, baca note ni.

Wednesday, 12 November 2014

WW : Petua Nak Jimat Minyak Kereta


Assalamualaikum

Kisah kita yang tak habis dibual bicarakan. Isu pondan, isu JPJ, isu MH17, MH370.. dan paling ketara isu minyak lah. Iman isi minyak RM10 ada lah naik 2takok, ini skrg isi RM10 1takok pon xnaik. Ini seloka rabu macam biasalah. Isu minyak dan petua nak jimat minyak kereta. Sekadar seloka ^_^



Sunday, 9 November 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Giveaway By Mamaniza.com


Assalamualaikum




Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada  12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy

Pengiraan Waktu Syuruk Di Malaysia

Assalamualaikum

Hepppsss... morning semua? Morning ke? Ada jugak yang belum bangun ni. Normal la weekend kan? Iman? Haruslah bangun awal sebab kena koje. Almaklum la carik duit nak kawin. Kawin??? Tetttt...  Iman ni jujur lah nak cakap. Bukan pandai sangat bab agama ni. Iman meme ada pakai application waktu solat malaysia. Setiap waktu akan di peringatkan dari subuh sampai isyak dan diantara zohor itu syuruk dan dhuha. Kalau dhuha itu iamn tau lah waktunya bila. Syuruk tu yang iman belum jeles maksudnya.

Pagi-pagi suruh ehem bagi ceramah tentang waktu Syuruk. Dia terang still tak paham. Iman malas nk google sebab kurang paham. So better dengan orang sebab nya tak paham kita tanya lagi. Apa yang dikatakan waktu Syuruk? Bila? Pengiraan? Macam mana boleh ada waktu syuruk? Siapa kata? Jawapan nya merujuk dibawah.




Thursday, 6 November 2014

Fakta Sains & Psikologi Mengenai Menangis

Assalamualaikum

Lama tak hupdate. Mood ke laut ni ha..insya allah blog ini bakal alami berubahan. Kepada apa? Kepada yang lebih baik dan doakan lah iman ni rajin sokmo yer. Wanita sinonim dengan air mata. Bak kata pujangga sehingga kini, air mata itu ibarat sahabat kepada wanita. Wanita je ke?? Tak sebenarnya.. ia lebih bersahabt dengan "manusia". Lelaki pon keluarkan airmata lah. Tak caya? Suh depa kupas bawang merah, keluaq ayaq mata tak? Tapi fakta sains mengatakan menangis itu adalah lebih baik kerana ia untuk menghilangkan stress, melegakan perasaan dan menghilangkan marah. Sebab apa? Sebab nya... (baca dibawah)



Sebab hat tu la menangis tu elok. Jadi lepas ni nangis la banyak-banyak. Tapi jangan menangis sampai memudaratkan diri pulak. Boleh menangis sampai menitis air mata se kolah pun tak pa, tapi ingat air mata yang hebat dan tiada tandingan nya ialah air mata taubat. Kerana setiap titisan airmata itu akan menjadi saksi ke neraca Allah Azzawajala.



Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Tuesday, 14 October 2014

Air Selasih Pandan... Ngilunya

Assalamualaikum

Lama tak update? Biasalah bila sifat suka menunda kan? Iman sebenarnya banyak nak citer tapi tunggu sifat R mai la yer. Ahad lepas iman pergi Ikea Damansara. Batak so first time pergi meme dah ada niat nak tangkap beberapa barang. Sebelum pergi, iman akan check price list dekat Ikea dulu. Cari apa nak, then dekat sana carik lah benda tu. Boleh bajet konon nya. Tapi disebab iman first time, dengan tak sengaja terambil barang-barang lain plak. Huhuhu... puas hati.

Bila dah penat window shopping, cari tempat solat maghrib then pergi makan. Iman makan dekat tesco sebelah dengan The Curve je. Sodap jugak la, singgah dekat Jambori. Tertarik dengan air ni terus oder. Iman oder sebab ada selasih. Dengar-dengar selasih ni boleh sejukkan badan. Iman pon try apa lah ghupe rasanya kan? Plus plak dengan pandan... erkkk???? Bila dah mai, try sedut selasih & gigit. 

Uuuiii...arrghhh... ngilunya. Tetibe gigi geraham belakang jadi sakit. Pe hal plak ni. Padahal iman meme tak boleh makan selasih. Hari tu ngada2 nak try sebab nak cooling down temperature bdn ni. By d way, air nya sedap banget. Cuma yang spoil iman, selasih je la. Ingat pandan terasa sangat, tpi more kepada lime la. Eh try la tau siapa yang nak try. Tak rugi pon sebab sedap. Harga yang iman dapat RM6.90 before GST next year.

Air Selasih Pandan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Budak Kampung ©