Thursday, 24 April 2014

Cara Penyediaan Susu Ibu Yang Telah Dibekukan Sebelum Diberi Pada Bayi

Assalamualaikum

Ramai sekarang ibu, mama, umi, emak yang bekerjaya tapi tak lupa pada tanggungjawab dekat khalifah yang tersayang. Penyediaan susu ibu yang sihat dapat menambahkan sistem imunisasi kanak-kanak. Disamping itu, dapat memberi anak makanan yang sihat pada mereka. BK saje share rules tentang penyedian susu yang dibekukan then nak bagi dekat baby. Yela, kut2 lepas ni BK kawin nak pula prepare susu untuk anak simpan dalam freezer. Bila nak guna amik je. Padahal ada step2 yang disarankan. Jom checkdout!




Wednesday, 23 April 2014

Aku Blogger dan Hasrul Hassan

Assalamualaikum


Gambar BK diatas mungkin 'kosong' langsung tak ada kena mengena dengan Bro HH. Peduli apa BK. Ada BK kisah, janji ikut syarat HH bagi. Kenapa letak gambar ni? Gambar ini bagi inspirasi dekat BK jangan sesekali kita menghina orang yang kerja sebagai pengutip sampah ini, kerana selagi kerja dia mulia selagi itu setiap perbuatan nya akan dikira oleh NYA. Insya ALLAH... Bila kita berada diatas, jangan lupa sesekali menoleh kebawah ke masa lalu kerana kita berada diatas disebabkan masa lalu kita. 3hari 3malam pula tak habis ceramah ni. Kang HH bosan pula baca entri aku yang lemau ni. Biasalah BK budak yang main tulis suka-suka je, langsung tak ada motif atau inesatif nak jadikan ranking alexa top. 

Start bila BK kenal HH? Start yang Bro HH merepek pasal SEO dia lah. Ntah pape la Bro ni. SEO bagai la.. macam la penting sangat. Apa ntah SEO tu. BK ingat alien apa ntah. Bajet macam shortform korea je. Last2 BK follow blog dia n frenz dalam fb baru tahu motif nya. Bajet kot sebab HH ni pakar SEO kot. Tak percaya? Serach la kat goggle bulat-bulat nama HH dengan SEO. Confirm nama dia je yang keluar. Master Of SEO ---------> Hasrul Hassan. Kome ada? Tak ada kan? Cara penulisan dia, perghh... anak dara semua cair, tersusun rapi je. Nak jugak tengok muka nya kot-kot ensem ke. Perghh!! Lari semua anak dara bila tengok muka dia. Tapi macam BK cakap kat atas tadi, biar muka tak ensem tapi ensem dimata NYA. Eceh-eceh.. syiok betoi HH kalau dgr orang puji macam ni. 

Pakar SEO HH... KLIK NAK JOIN

#sorry bro HH, BK melawak kat atas smua ni. Harap maaflah ek newbie macam saya ni.




Game Show Dengan Running Man

Assalamualaikum



Gosok mata banyak kali macam tak percaya, bila BK cerita ni sila la percaya. Sedangkan BK sendiri pun tak percaya sampai sekarang dok senyum sedirik-sendirik. Memang tak percaya yang BK dioffer dalam game show Running Man. Serius kot, tapi yang sempat BK main dalam RM ni part makan-makan. Nak tahu BK partner dengan siapa? Of coz la Kang Gary hahahaha... hottest monday couples! BK lagi tak percaya sebab bergame show dengan dia. Adoi time tu dah tak malu dok lawan makan-makan. Tak sempat nak habiskan game..... Krekk.!! Krekk..!! Krekk..!! Pintu bilik dibuka. Ceh ! Kawan BK masuk bilik nak tumpang mandi. Kacau la ..... tak sempat habiskan game show dengan Gary! Ini semua poyo sekadar mimpi. Ini kes malam tadi la, dok sedap asyik sangat menunggu new episod RM 194 last-last tak keluar sampai pagi tadi. Sekali lepas subuh termimpi-mimpi. Hahaha.. pape pun sampai sekarang menjadi salah satu kenangan indah gak la hahahaha.. 

Nak tengok episod-episod lepas Running Man---> KSHOWONLINE

Tuesday, 22 April 2014

Destinasi : Intro Gua Tempurung Gopeng

Assalamualaikum

Siapa pernah pergi Gua Tempurung Gopeng? Dekat mana?? Of cz la Gopeng Perak. BK kan anak perak. Dok belek-belek gambar dalam notebook, terjumpa gambar dekat Gua Tempurung beberapa tahun lepas. Saja la nak hupdate dari tak hupdate pape kan? Siapa pernah pergi Gua Tempurung? Boleh share pengalaman tak? BK pun first time pergi. Eksited kot sebab aktiviti nya mencabar. BK amik pakej TOW ( Top Of World) tour selama 2jam. Serius best sangat-sangat sebab ayah BK mampu habis kan tour sampai puncak. Ingat hari tu nak amik pakej yang ketiga 3jam kebetulan air time tu paras tinggi, so atas faktor keselamatan kami pun tak amik. Siapa pernah pergi jom share dekat BK boleh?


Bukti dah pergi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for ﷲ Budak kampung ﷲ ©