Tuesday, 13 May 2014

Cara Memotong Buah Nenas Cepat & Mudah

Assalamualaikum

Kalau lah BK tau ada cara yang cepat & mudah ni, tak adalah BK ikut cara yang sebelum ni sampai terluka tangan BK kerana buah yang banyak mata ni. Kot2 lepas ni ada rewang-rewang lagi, BK nak praktikan macam ni pula.

#SumberFB



9 comments

13 May 2014 18:41

Wah ilmu baru ni iman..selalunya akak beria buang kulitnya dulu..baru di dadu..lepa ni kerja semakin pantas..zaz..zaz..zazzzzz..

13 May 2014 18:50

Kalau nak beli nanas kena fikir banyak kali sebab tak rajin mengupas. Lepas ni boleh la cuba praktikkan cara kat atas.

13 May 2014 19:01

ha ah la... org tua2 kita dulu ajar buang kulit dulu... smpi luka2 tangan dbuatnya... huhuhu

13 May 2014 23:02

nah..mudah sangat.. lepas tu boleh terus masuk dalam mulut..hehehe..

14 May 2014 00:14

tak berapa suka makan nenas tapi suka makan nata de coco perisa nenas.

14 May 2014 07:49

ok gak ni..libresse untuk iman..

14 May 2014 08:38

ada kenduri lg nnt, kak nad bukak balik blog bk pasal entry ni hehehe... mak kata akan ada kenduri lagi..betul ke? hehehe tetttt! jengjengjeng :p

15 May 2014 09:43

bab potong nenas ni mmg zati bukan yg pakar... insyaAllah akan try step macam ni.. heee...

15 May 2014 22:13

Nice sharing..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for ﷲ Budak kampung ﷲ ©